Gebakken hele forel

    Gebakken hele forel

    3keer bewaard
    32min


    152 personen hebben dit gemaakt

    Er is geen betere manier om verse forel te bereiden. Serveer het met romige aardappelpuree en snijbietjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 verse hele forellen, schoongemaakt en ingewanden verwijderd
    • 3 el olijfolie
    • 4 el bloem
    • 75 gr polenta
    • 1/8 tl cayennepeper
    • 1 tl zout
    • 1 tl versgemalen zwarte peper
    • 4 partjes citroen ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verwijder de kieuwen van de vis (als dit nog niet gedaan is) en gooi ze weg. Spoel de forellen af onder koud water.
    2. Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur in een grote koekenpan.
    3. In een ondiepe schaal, meng de bloem, polenta, cayennepeper, zout en peper door elkaar. Zet het vuur hoger. Bedek de forel aan beide kanten met het bloemmengsel en bak de vis in de hete olie gedurende 4-6 minuten per kant, of totdat de vis gaar is (als het vlees gemakkelijk in laagjes uit elkaar valt).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    4

    ontzettend lekker en makkelijk. - 17 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren