Gemakkelijke pasteitjes met biefstuk en aardappel

    Gemakkelijke pasteitjes met biefstuk en aardappel

    6keer bewaard
    1uur20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze pasteitjes heel vaak klaar voor mijn kinderen. Ze zijn ideaal als snack of kleine maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pak (500 gr) kant-en-klaar deeg voor hartige taart
    • 300 gr aardappelschijfjes
    • 2 uien, in stukjes gesneden
    • 225 gr biefstuk, dun gesneden in stukjes van 1 centimeter
    • 1 1/2 tl zout
    • 1 snufje gemalen zwarte peper
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol 1 deel uit tot een rechthoek van 20x40 centimeter en snij dit vervolgens doormidden zodat je twee vierkanten van 20 centimeter krijgt. Leg deze op en bakplaat en herhaal dit voor de rest van het deeg.
    2. Leg een laagje aardappels op een helft van het deegvierkantje, schep hier wat uien overheen en vervolgens wat vlees. Strooi er een beetje zout en peper overheen en leg er een stukje boter op. Herhaal deze stappen voor alle deegvierkantjes.
    3. Maak de uiteinden van het deeg een beetje vochtig met koud water en vouw de uiteinden naar elkaar toe zodat er een pakketje in de vorm van een driehoek ontstaat. Druk de zijkanten stevig op elkaar zodat de vulling er niet uit kan vallen. Het zorgt er ook voor dat de stoom in het pakketje blijft tijdens het koken en de vulling niet uitdroogt.
    4. Bak de pakketjes gedurende 1 uur in een oven op 190 graden Celsius (Gasovenstand 5) of totdat het vlees zacht en gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren