Sushi met gerookte zalm

    Sushi met gerookte zalm

    19keer bewaard
    30min


    111 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en makkelijke manier om sushi rolls te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 Japanse sushi rijst
    • 6 el rijstwijnazijn
    • 6 velletjes nori (gedroogd zeewier)
    • 1 avocado - geschild, pit verwijderd en in plakjes gesneden
    • 1 komkommer, geschild en in plakjes gesneden
    • 225 gr gerookte zalm, in lange repen gesneden
    • 2 el wasabi (mierikswortelsaus)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Laat de rijst 4 uur weken. Giet af en kook, samen met 500 ml water, in een rijstkoker gaar. De rijst moet een beetje droog zijn want er wordt later nog wat azijn aan toegevoegd.
    2. Voeg zodra de rijst klaar is, 6 el rijstwijnazijn toe en roer dit door de hete rijst heen. Spreid de rijst op een bord en laat het volledig afkoelen.
    3. Leg 1 blaadje nori op een bamboe sushimatje en verdeel hier een dun laagje rijst overheen. Zorg ervoor dat je aan de boven- en onderrand minimaal 1 centimeter vrijhoudt - zo kan je het rolletje later makkelijker dichtdrukken. Druk de rijst goed aan en smeer hier wat wasabi overheen. Verdeel er wat komkommer, avocado en zalm over maar hou ongeveer 2.5 centimeter bij de onderste rand vrij.
    4. Maak de bovenste rand van de nori een beetje nat en begin aan de onderkant met rollen. Rol de nori met inhoud stevig op (het bamboematje is hierbij erg handig) en snij in 8 gelijke stukken. Serveer meteen en herhaal deze stappen voor eventuele andere rolletjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren