Geschroeide eendenborst met honing, ketjap en gember

    Geschroeide eendenborst met honing, ketjap en gember

    14keer bewaard
    40min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Deze eendenborst is de lekkerste die ik ooit gemaakt heb. Het gerecht is ook snel en eenvoudig te bereiden. Ik eet het graag met geroosterde seizoensgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eendenborstfilets
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje cayennepeper
    • 1 mespuntje versgemalen zwarte peper
    • 125 ml kippenbouillon
    • 2 el honing
    • 2 el sojasaus
    • 2 eetlepels rijstwijn
    • 1 el gemalen verse gember
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 mespuntje chilipoeder
    • 1 theelepel limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).
    2. Met een scherp mes 4 inkervingen door het vel en vet van de filets maken, tot net boven het vlees. Het vel inwrijven met zout, cayennepeper en zwarte peper.
    3. Een ovenvaste koekenpan op een matig hoog vuur voorverwarmen en de filets met het vel naar onder ong. 5 minuten bakken tot het vel bruin en krokant is. Met een lepel voorzichtig overmatig vet van de bodem van de pan scheppen. De filets keren en 1 minuut bakken.
    4. De pan in de voorverwarmde oven schuiven en roosteren tot de temperatuur in het dikste deel van de filet 70°C is (voor doorbakken) of tot het vlees de gewenste gaarheid heeft.
    5. De filets uit de koekenpan halen en afdekken met aluminiumfolie. Apart zetten en laten rusten. Overmatig vet uit de koekenpan schenken. Bouillon, ketjap, rijstwijn, gember, tomatenpuree, chilipoeder en limoensap in de koekenpan op een hoog vuur opkloppen, aan de kook brengen en ong. 2 minuten laten indikken. De eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, over borden verdelen en een lepel saus erover schenken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    10

    Andere ingrediënten gebruikt. inplaats var rijst wijn heb ik jenever en witte wijn gebruikt - 21 okt 2010

    van
    3

    - 21 okt 2010

    suzannemail13
    1

    Het was een heerlijk recept en ga het in de toekomst zeker vaker gebruiken bij eendenborst. - 07 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren