Groene erwtensaus

Deze saus geeft een lekkere smaak aan aardappelpuree en is een goede combinatie met biefstuk. Om het vetgehalte van de saus te verlagen gebruik ik vaak gecondenseerde melk. U kunt ook room gebruiken, maar ik vind de vetarme versie net zo lekker!

flor

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 middelgrote ui, versnipperd
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 100 gr diepvrieserwten
  • 175 ml groentebouillon
  • 175 ml gecondenseerde melk
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de ui bijna zacht bakken. Knoflook erdoor roeren en bakken tot de geur vrijkomt (een paar seconden). Erwten erdoor roeren en laten ontdooien. Groentebouillon en gecondenseerde melk erbij schenken, het vuur laag zetten, de pan afdekken en 5 minuten laten koken.
  2. Als de erwten gaar zijn in een blender pureren. De gepureerde saus terugschenken in de koekenpan en op smaak brengen met zout en peper. Op een lage vlam laten sudderen tot de saus de gewenste consistentie heeft.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Vetarm
Vetarm (66)
Doperwten
Doperwten (105)
Erwten
Erwten (269)