Joodse chocoladecake (mandelbrot)

    Joodse chocoladecake (mandelbrot)

    1keer bewaard
    1uur25min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is ideaal voor tijdens het Joodse Pesach, want in plaats van meel worden matzes gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 400 gr basterdsuiker
    • 225 gr pareve margarine (margarine zonder dierlijk vet)
    • 6 eieren
    • 220 gr matzameel
    • 100 gr aardappelzetmeel
    • 1/2 tl zout
    • 120 gr gehakte walnoten
    • 325 gr chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
    • 2 tl basterdsuiker
    • 1 tl kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een grote bakplaat in.
    2. Meng in een grote kom de margarine en 400 gr suiker door elkaar tot een glad mengsel. Klop een voor een, onder voortdurend roeren, de eieren er doorheen. Voeg de cakemeel, aardappelzetmeel en zout bij elkaar en roer dit door het boter en suikermengsel. Roer de walnoten en chocolate chips erdoor heen. Het deegmengsel moet nu erg stevig zijn. Vorm 2 broden van het deeg en leg deze op de bakplaat. Meng 2 tl suiker en de kaneel door elkaar en strooi hiervan wat over de bovenkant van beide broden.
    3. Bak 50-55 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er droog weer uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren