Kaasrijke penneschotel

    Kaasrijke penneschotel

    30keer bewaard
    55min


    6904 personen hebben dit gemaakt

    Deze vullende pastaschotel is eenvoudig genoeg als doordeweekse maaltijd, maar doet aan als een weldadig slow-cookrecept.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pak (500 gr) penne pasta
    • 1 fijngehakte ui
    • 500 gr mager gehakt
    • 2 potten (700 gr) pastasaus
    • 175 gr witte cheddar, in plakjes
    • 350 gr zure room
    • 175 gr mozzarella, geraspt
    • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in ong. 8 minuten al dente koken. Afgieten.
    2. In een grote koekenpan ui en gehakt op een middelhoog vuur bruin aanbraden. Pastasaus toevoegen en 15 minuten laten sudderen.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 22x33 cm met boter invetten. Voeg de volgende laagjes toe: 1/2 van de pasta, cheddar kaas, zure room, 1/2 sausmix, resterende pasta, mozzarella en resterende sausmix. Als laatste een laagje Parmezaanse kaas erover strooien.
    4. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de kaas is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren