Kaneel-hazelnoot biscotti

    Kaneel-hazelnoot biscotti

    5keer bewaard
    1uur5min


    413 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijk ruikende biscotti zijn lekker bij een verse kop koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 175 gr boter
    • 200 basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1,5 tl vanille-extract
    • 300 gr witte bloem
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 3/4 tl bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 150 gr hazelnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakplaat invetten of met bakpapier beleggen.
    2. In een middelgrote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren en vanille erdoor kloppen. Bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom zeven en met het eiermengsel vermengen. Hazelnoten erdoor roeren. Het deeg in 2 gelijke stammen vormen met een lengte van ong. 30 cm. Op de bakplaat leegen en tot ong. 1,5 cm dikte drukken.
    3. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de randjes goudbruin zijn en het midden stevig is. Uit de oven halen en op de bakplaat laten afkoelen. Als de stammen hanteerbaar zijn met een broodmes diagonaal plakjes van 1-1,5 cm snijden. De koekjes weer op de bakplaat leggen.
    4. Nogmaals 10 minuten bakken, onderwijl 1 keer omdraaien. Helemaal laten afkoelen en in een luchtdichte trommel bij kamertemperatuur bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren