Karai kipcurry

    Karai kipcurry

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heel eenvoudige, smaakvolle kipcurry op basis van een paar eenvoudige ingrediënten. Traditioneel wordt dit gerecht bereid met een hele kip die door de slager in 16 stukken in gesneden, maar u kunt ook grotere stukken gebruiken. De pittigheid kan gevarieerd worden door naar smaak meer of minder zwarte peper en groene chilipeper toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 el plantaardige olie
    • 1 hele kip, in 16 stukken gesneden
    • 1 middelgrote tomaat, in blokjes
    • 3 eetlepels gemberpasta
    • 2 groene chilipepers, of naar smaak (eventueel)
    • 2 eetlepels zwarte peperkorrels, grof gekneusd
    • 1/2 tl zout
    • 125 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote pan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de kip aan alle kanten licht aanbraden. Het vuur laag zetten, tomaat, gemberpasta, chilipeper, gekneusde peperkorrels en zout erdoor roeren, de pan afdekken en 15 minuten laten sudderen.
    2. Water erbij schenken en de stukken kip keren. De pan afdekken en nogmaals 15 minuten koken tot de kip gaar is. Voeg zo nodig eventueel meer water toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren