Curryzalm met fruitchutney

    Curryzalm met fruitchutney

    (11)
    4keer bewaard
    1uur25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    De frisse fruitsmaak is heerlijk bij deze pittige zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el currypasta (bijvoorbeeld van Thai Kitchen)
    • 2 el versgeperst limoensap
    • 4 zalmfilets
    • 1 nectarine, pit verwijderd en in stukjes
    • 2 pruimen, pit verwijderd en in stukjes
    • 50 gr bosbessen
    • 1/4 rode ui, versnipperd
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 1 tl versgeperst limoensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Currypasta en limoensap vermengen en op een bord schenken. Zalm erin leggen en beide kanten een sauslaagje geven. Het bord met keukenfolie afdekken en 1 uur in de koelkast zetten.
    2. Terwijl de zalm marineert de chutney maken: nectarine, pruim, bosbessen, rode ui, cayennepeper, koriander, limoensap, zout en peper in een kom vermengen. De chutney in de koelkast bewaren tot de zalm bereid is.
    3. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    4. Keukenfolie verwijderen en zalm in de voorverwarmde oven 12-15 minuten bakken tot de filets met een vork makkelijk uiteen vallen. Gelijke porties chutney over de filets verdelen en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren