Curryzalm met fruitchutney

    Curryzalm met fruitchutney

    3keer bewaard
    1uur25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    De frisse fruitsmaak is heerlijk bij deze pittige zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el currypasta (bijvoorbeeld van Thai Kitchen)
    • 2 el versgeperst limoensap
    • 4 zalmfilets
    • 1 nectarine, pit verwijderd en in stukjes
    • 2 pruimen, pit verwijderd en in stukjes
    • 50 gr bosbessen
    • 1/4 rode ui, versnipperd
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 1 tl versgeperst limoensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Currypasta en limoensap vermengen en op een bord schenken. Zalm erin leggen en beide kanten een sauslaagje geven. Het bord met keukenfolie afdekken en 1 uur in de koelkast zetten.
    2. Terwijl de zalm marineert de chutney maken: nectarine, pruim, bosbessen, rode ui, cayennepeper, koriander, limoensap, zout en peper in een kom vermengen. De chutney in de koelkast bewaren tot de zalm bereid is.
    3. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    4. Keukenfolie verwijderen en zalm in de voorverwarmde oven 12-15 minuten bakken tot de filets met een vork makkelijk uiteen vallen. Gelijke porties chutney over de filets verdelen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren