Kheer (Indiase rijstpudding)

    Kheer (Indiase rijstpudding)

    20keer bewaard
    35min


    179 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer smakelijke Indiase rijstpudding. Het is de lekkerste pudding die ik ooit gegeten heb en hij is heel makkelijk te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 ml kokosmelk
    • 200 ml volle melk
    • 3 el suiker
    • 100 gr Basmatirijst
    • 50 gr sultanas of rozijntjes
    • 1/2 tl gemalen kardemom
    • 1/2 tl rozenwater (optioneel)
    • 30 gr geschaafde amandelen, geroosterd
    • 30 gr gehakte pistachenootjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de kokosmelk, melk en suiker in een groot steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en laat het op laag vuur zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt en de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten.
    2. Roer de sultanas, kardemom en rozenwater erdoor en laat het nog een paar minuten langer doorkoken. Schep het mengsel in schaaltjes en garneer met wat amandelen en pistachenootjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren