Kheer (Indiase rijstpudding)
1 / 1 Foto van:  MARIAM
Blader

Kheer (Indiase rijstpudding)

Dit is een zeer smakelijke Indiase rijstpudding. Het is de lekkerste pudding die ik ooit gegeten heb en hij is heel makkelijk te maken!

PATRICK7

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml volle melk
  • 3 el suiker
  • 100 gr Basmatirijst
  • 50 gr sultanas of rozijntjes
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1/2 tl rozenwater (optioneel)
  • 30 gr geschaafde amandelen, geroosterd
  • 30 gr gehakte pistachenootjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

  1. Doe de kokosmelk, melk en suiker in een groot steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en laat het op laag vuur zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt en de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten.
  2. Roer de sultanas, kardemom en rozenwater erdoor en laat het nog een paar minuten langer doorkoken. Schep het mengsel in schaaltjes en garneer met wat amandelen en pistachenootjes.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties