Kip Tikka Masala van de barbecue

    Kip Tikka Masala van de barbecue

    13keer bewaard
    1uur20min


    2441 personen hebben dit gemaakt

    Nadat de stukjes kip zijn gemarineerd in yoghurt met wat kruiden, worden ze op de barbecue gegrild en geserveerd met een romige tomatensaus. Lekker met basmatirijst of warm pitabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de marinade
    • 225 gr yoghurt
    • 1 el citroensap
    • 2 tl gemalen komijnpoeder
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 2 tl cayennepeper
    • 2 tl versgemalen zwarte peper
    • 1 el versgemalen gember
    • 2 tl zout, of naar smaak
    • 3 kipfilets, in stukjes gesneden
    • 4 lange satéprikkers
    • Tikka masala saus
    • 1 el boter
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 groen pepertje, fijngesneden
    • 2 tl gemalen komijnpoeder
    • 2 tl paprikapoeder
    • 2 tl zout, of naar smaak
    • 225 gr tomatensaus
    • 227 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • grote bos verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Doe de yoghurt, citroensap, 2 tl komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, verse gember en 2 tl zout in een grote kom en roer de kip hier doorheen. Dek af en zet het 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de barbecue voor (als je geen barbecue hebt kun je de kip ook in een grillpan aanbakken).
    3. Rijg de kip aan de satéstokjes en gooi de overgebleven marinade weg. Bak de kip volledig gaar, ongeveer 5 minuten aan iedere kant.
    4. Smelt de boter in een zware koekenpan op middelmatig vuur en bak de knoflook en chilipeper 1 minuut aan. Voeg 2 tl komijn, paprikapoeder en 2 tl zout toe en roer de tomatensaus en de room erdoor. Laat op een laag vuurtje de saus zo'n 20 minuten inkoken. Voeg de gare kip toe en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.
    5. Schep alles over in een mooie schaal en garneer met verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren