Kipkerrie met aardappels

    (44)

    Dit is een hartige maaltijd van kip en aardappelen die gestoofd worden in een mengsel van Indiase kruiden, tomaten, snijbieten en yoghurt. Je kunt de kruiden aanpassen aan je eigen smaak. Serveer er basmatirijst bij.


    42 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el olijfolie
    • 1 tl komijnzaad
    • 1/2 tl garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen)
    • 1/4 tl gemalen kardemom
    • 1/4 tl cayennepeper
    • 1/2 tl zwarte mosterdzaadjes
    • 1/2 tl zout
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
    • 2 middelgrote aardappels, in blokjes gesneden
    • 2 roma tomaten, in blokjes gesneden
    • 1/2 bosje snijbiet, gehakt
    • 200 gr yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Bak de komijnzaadjes, garam masala, kardemom, cayennepeper, mosterdzaadjes, zout en knoflook aan. Als de zaadjes beginnen te poppen, voeg dan de kip en aardappels toe. Bak gedurende 15 minuten aan totdat de kip bijna gaar is.
    2. Roer de tomaten, snijbiet en yoghurt erdoor, dek af en kook nog 15 minuten langer totdat de aardappels zacht zijn en de kip helemaal gaar is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (44)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties