Kipkerrie met aardappels

    Kipkerrie met aardappels

    8keer bewaard
    50min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hartige maaltijd van kip en aardappelen die gestoofd worden in een mengsel van Indiase kruiden, tomaten, snijbieten en yoghurt. Je kunt de kruiden aanpassen aan je eigen smaak. Serveer er basmatirijst bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el olijfolie
    • 1 tl komijnzaad
    • 1/2 tl garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen)
    • 1/4 tl gemalen kardemom
    • 1/4 tl cayennepeper
    • 1/2 tl zwarte mosterdzaadjes
    • 1/2 tl zout
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
    • 2 middelgrote aardappels, in blokjes gesneden
    • 2 roma tomaten, in blokjes gesneden
    • 1/2 bosje snijbiet, gehakt
    • 200 gr yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Bak de komijnzaadjes, garam masala, kardemom, cayennepeper, mosterdzaadjes, zout en knoflook aan. Als de zaadjes beginnen te poppen, voeg dan de kip en aardappels toe. Bak gedurende 15 minuten aan totdat de kip bijna gaar is.
    2. Roer de tomaten, snijbiet en yoghurt erdoor, dek af en kook nog 15 minuten langer totdat de aardappels zacht zijn en de kip helemaal gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren