Klassieke Welsh Cakes

    Klassieke Welsh Cakes

    8keer bewaard
    2uur8min


    39 personen hebben dit gemaakt

    We waren op een festival in Wales en daar verkochten de dames van de lokale kerk deze zelfgemaakte koekjes. Toen we ze vroegen of we het recept mochten hebben gaven ze ons dat met veel plezier.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 75 gr zachte boter
    • 75 gr reuzel
    • 300 gr basterdsuiker
    • 350 gr rozijntjes (sultanas) of krenten
    • 4 eieren
    • 100 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:2uur8min 

    1. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Voeg boter en reuzel toe en meng dit totdat het eruit ziet als kleine broodkruimels. Schep de suiker en rozijntjes/krenten erdoor. Klop de eieren los en voeg ze aan het mengsel toe. Roer de melk erdoor totdat er een stevig deeg ontstaat. Koel het deeg gedurende 1 tot 2 uur.
    2. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 5 millimeter dik is. Druk er met een vormpje rondjes uit met een doorsnede van 7 centimeter. Bak de rondjes op een ingevette bakplaat of (gietijzeren) koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en bestuif ze met suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren