Heerlijk kaneelbroodje

    Heerlijk kaneelbroodje

    58keer bewaard
    35min


    7075 personen hebben dit gemaakt

    Het deeg van deze kaneelbroodjes (cinnamon rolls) wordt in een broodbakmachine gemaakt waarna je er een opgerold broodje van maakt en vervolgens afbakt in de oven. Als je geen broodmachine hebt, volg dan de aantekeningen onderaan deze pagina.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het deeg
    • 250ml warme melk (45 graden Celsius)
    • 2 eieren, op kamertemperatuur
    • 75 gr gemolten boter
    • 600 gr bloem
    • 1 tl zout
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2,5 tl snelgist
    • Voor de vulling
    • 225 gr bruine suiker
    • 2,5 el kaneelpoeder
    • 75 gr zachte boter
    • Voor het glazuur
    • 100 gr zachte roomkaas
    • 50 gr zachte boter
    • 200 gr poedersuiker
    • 1/2 tl vanille-extract
    • 1/8 tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de ingrediënten voor het deeg in de bak van de broodbakmachine in de volgorde die de handleiding aangeeft. Selecteer de deeg optie en druk op start.
    2. Zodra het deeg 2x zo groot geworden is, leg je het op een licht met bloem bestoven werkblad en laat het 10 minuten rusten. Meng in en klein kommetje de bruine suiker en kaneel door elkaar.
    3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40x50cm. Smeer het in met 75 gr boter en bestrooi het gelijkmatig met het suiker/kaneel mengsel. Rol het deeg op en snij het in 12 gelijke stukken. Leg de stukken op een licht ingevette bakplaat (23x33cm). Dek af en laat het ongeveer 30 minuten rijzen totdat het in volume verdubbeld is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius/Gasoven stand 6.
    4. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben, ongeveer 15 minuten. Terwijl de broodjes in de oven zitten, klop je de roomkaas, 50 gr boter, poedersuiker, vanille-extract en zout door elkaar. Smeer dit mengsel over de broodjes voordat je ze serveert.

    Deeg

    Als je geen broodbakmachine hebt kun je het volgende doen: Los de gist op in de warme melk in een grote kom. Mix de suiker, boter, zout en eieren erdoor. Voeg bloem toe en mix goed door. Kneed het deeg met je handen (bestrooid met wat bloem) tot een grote samenhangende bal. Leg deze in een kom en laat dit op een warme plek in ongeveer 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Volg dan het recept vanaf stap 3 en verder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    dikkepuddingmoeder
    3

    Andere ingrediënten gebruikt. Heerlijke broodjes! Ik heb wat kaneel door het deeg gedaan, ruikt heerlijk als de machine aan het draaien is. Ipv roomkaas heb ik een topping gemaakt met poedersuiker, water en kaneelsiroop (voor door de koffie). De volgende keer dat ik ze maak, maak ik een mix van de boter, basterdsuiker en kaneel en smeer die dan op het deeg ipv boter en suiker-kaneelmix apart. - 12 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren