Koekjes met haver en frambozen

    Koekjes met haver en frambozen

    11keer bewaard
    55min


    1391 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn heel makkelijk te maken en is een van mijn favoriete recepten. Het smaakt nog beter als je zelfgemaakte frambozenjam gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 5 el bruine suiker
    • 125 gr bloem
    • 1/4 tl baksoda
    • snufje zout
    • 100 gr haver
    • 125 gr zachte boter
    • 250 gr frambozenjam van goede kwaliteit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (gasoven stand 4). Vet een vierkant bakblik (20 cm breed) in en bekleed het met bakpapier.
    2. In een grote kom, meng de bruine suiker, bloem, bakpoeder zout en haver door elkaar. Kneed de boter er doorheen met je handen totdat er een kruimelig mengsel ontstaat.
    3. Druk 3/4 deel van het mensel in de bodem van het ingevette bakblik en bewaar de rest. Verspreid de jam over het mengel maar laat aan de zijkanten een randje vrij want het gaat nog uitlopen als het in de oven staat.
    4. Strooi de rest van het kruimelmengsel er overheen en druk het zachtjes in de jam.
    5. Bak het geheel zo'n 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant een lichtbruin kleurtje heeft. Laat het afkoelen voordat je het in stukjes snijdt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren