Ronde kokoscake

    Ronde kokoscake

    25keer bewaard
    1uur15min


    131 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is heerlijk licht en luchtig. Iedere keer als ik er een voor m'n collega's maak is ie op voordat ik er erg in heb dus misschien kan je er beter direct twee maken!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 1 el bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 400 gr basterdsuiker
    • 250 gr boter
    • 5 eieren
    • 1 tl vanille-extract
    • 225 ml karnemelk
    • 75 gr gemalen kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4). Vet een springvorm (25 cm doorsnede) of tulbandvorm in met boter en bestuif lichtjes met bloem. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet weg.
    2. Mix in een grote kom de boter en suiker door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door elkaar. Roer het vanille-extract erdoorheen. Voeg om en om een beetje bloem en een beetje karnemelk. Roer het mengsel goed door elkaar voordat je er weer iets erbij doet. Roer als laatste voorzichtig de gemalen kokos erdoor en giet het beslag in de springvorm.
    3. Bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je een satestokje in het midden steekt en deze er droog en schoon weer uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    1

    Erg veel suiker, waardoor hij te snel bruin wordt terwijl ie van binnen nog zacht is - 22 okt 2014

    0

    wat een heerlijke koek we hebben er heerlijk van gegeten zelfs de kinderen die niet dol op koko's zijn hebben er heerlijk van gegeten . wietske - 26 nov 2016

    0

    Echt een fantastisch lekker recept. Iedereen heeft ervan gesmuld. Tip: na 20 minuten oventijd afdekken met aluminiumfolie. Dan blijft ie mooi goud geel - 26 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren