Kreeft met pasta

    Kreeft met pasta

    7keer bewaard
    55min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kreeftgerecht met pasta. Voor liefhebbers van kreeft die van de Italiaanse keuken houden! Perfect voor Valentijnsdag!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote (1 kg) verse kreeft
    • 50 gr boter
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 4 el olijfolie
    • 4 theelepels zout
    • 1 tl gemalen zwarte peper
    • 1 el kaneelpoeder
    • 225 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 350 gr spaghetti
    • 1 el boter
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 bosje verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Een grote pan water aan de kook brengen en daarin de kreeft 6-8 minuten koken tot deze een helder rode kleur heeft.
    2. Als de kreeft begint te koken METEEN 50 gr boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur verhitten. Ui en 3 teentjes knoflook toevoegen en al roerend bakken zodat het vocht vrijkomt. Niet bruin laten worden.
    3. De kreeft uit de pan halen en op een snijplank leggen. Met een groot mes in lengterichting halveren en de helften de vlezige kant naar beneden in de pan met ui en knoflook leggen. Ong. 3 minuten bakken.
    4. Een andere pan water aan de kook brengen. Een beetje zout toevoegen plus de spaghetti en in ong. 8 minuten al dente koken. Als u tijd en energie wilt besparen kunt u de spaghetti in de pan met kokend kreeftvocht koken. Voeg dan alleen een beetje zout toe.
    5. Tomatenblokjes toevoegen, het vuur hoog zetten en aan de kook brengen. Olijfolie, zout, peper en kaneel toevoegen. Al roerend 5-7 minuten laten koken. Onder constant roeren langzaam de room erbij schenken. De saus krijgt een mooie roze kleur (en ruikt heerlijk). Het vuur matig laag zetten en de saus onder af en toe roeren warmhouden tot de pasta gaar is.
    6. Spaghetti afgieten en over een grote presenteerschaal verdelen. Resterende boter en knoflook erdoor roeren, de tomatensaus over de spaghetti schenken met de 2 helften kreeft in het midden. Peterselie erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren