Pecannotenijs

    Pecannotenijs

    34keer bewaard
    20min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Romig zelfgemaakt ijs! Heerlijk in de zomer! De bruine suiker geeft het een heerlijke caramelsmaak.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 5 eetlepels gehakte pecannoten
    • 1 eetlepel boter
    • 200g donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 175 ml melk
    • 175 gr extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 125 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak de pecannoten in een kleine pan op middelmatig vuur in boter tot ze lichtbruin zijn, voortdurend roeren. Zet apart.
    2. Meng in een kleine sauspan op laag vuur de bruine suiker, eieren, melk en 175ml room tot het een glad geheel is. Breng zachtjes aan de kook, roer regelmatig en kook nog 2 minuten door. Haal van het vuur en roer de resterende room, vanille en pecannoten erdoor.
    3. Schenk in de ijsmachine en laat bevriezen volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    4

    de basis van dit recept is heerlijk. De pecannoten zijn goed te vervangen door pindarotsjes, chocolatchip cookies, gekarameliseerde hazelnoten etc. - 09 jun 2012

    van
    3

    Heerlijk ijs, supermakkelijk om te maken!! - 24 jun 2011

    van
    2

    Verrukkelijk, had geen pecannoten dus heb het bereid met hazelnoten. Was heerlijk, gaan we vaker maken :-) - 19 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren