Lasooni Murgh

    Lasooni Murgh

    10keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit traditionele Indiase kipgerecht met knoflook wordt een nacht gemarineerd in een pittig yoghurtmengsel. Ik kreeg het recept van een vriendin uit Mumbai. Heerlijk romig en lekker vol van smaak. Serveren met rijst, roti of naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr yoghurt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 el citroensap
    • 1 1/2 theelepel garam masala
    • 1 dessertlepel witte peper
    • 5 draadjes saffraan
    • zout naar smaak
    • 675 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 el plantaardige olie
    • 1 tl komijn zaad
    • 4 el room (probeer room met een zo'n hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Yoghurt, knoflookpasta, citroensap, garam masala, witte peper en saffraan vermengen en naar smaak zout toevoegen. Kip door het yoghurtmengsel scheppen en 10-12 uur in de koelkast laten marineren.
    2. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Komijnzaad toevoegen en 20-30 seconden bakken tot de geur vrijkomt. Kip toevoegen en bruin aanbraden. Resterende marinade weggooien. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en de kip in ong. 15 minuten gaar koken. Room erbij schenken en opwarmen. Eventueel garneren met verse koriander en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren