Libanese donair kebab

    Libanese donair kebab

    26keer bewaard
    1uur20min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit traditionele Libanese gerecht op basis van gekruid vlees en tahinisaus wordt in grote delen van het Midden-Oosten gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • Voor de kebab
    • 1,5 kg biefstuk, dungesneden
    • 100 ml rode wijnazijn
    • 100 ml olijfolie
    • 4 eetlepels vers citroensap
    • 1 theelepel pimentpoeder (allspice)
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1/4 theelepel kardemom
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
    • zout naar smaak
    • 2 grote tomaten, grof gesneden
    • 1 geperst teentje knoflook
    • Voor de peterseliesaus
    • 1 bosje verse peterselie, zeer fijngesneden
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels vers citroensap
    • 3 grote tomaten, grof gesneden
    • Voor de tahinisaus
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 250 gr tahini
    • 100 ml vers citroensap
    • 100 ml water
    • zout naar smaak
    • Om te serveren
    • 7 pitabroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De repen biefstuk in een ondiepe, ovenvaste schaal leggen. In een kom rode wijnazijn, 100 ml olijfolie, citroensap, pimentpoeder, kaneel, kardemom, zwarte peper, zout, tomaten en knoflook goed vermengen. Over het vlees schenken en de reepjes omkeren zodat ze een sauslaagje hebben. Afdekken en 4 uur in de koelkast zetten.
    2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    3. Het vlees ong. 40 minuten roosteren, tot het van binnen niet meer roze is. Eventjes laten afkoelen.
    4. Intussen de peterseliesaus maken: in een kom peterselie, ui, 5 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels citroensap vermengen. Tomaat apart houden tot gebruik.
    5. Voor de tahinisaus: in een kom knoflook, tahini, resterend citroensap en water vermengen. Op smaak brengen met zout.
    6. Om te serveren het pitabrood over de borden verdelen. In het midden van elk stukje pita wat vleesmix scheppen. Hierover peterseliesaus, tomaat en tahinisaus. De randjes van het pitabrood over de vulling vouwen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren