Madeiravingers

    Madeiravingers

    3keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lange vingers voor een taart of bij een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 200 gr bloem
    • snufje zout
    • 125 gr zachte boter
    • 6 eetlepels kristalsuiker
    • 3 eetlepels Madeira
    • 1 ei
    • 5 eetlepels kristalsuiker ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bloem en zout in een grote kom zeven. Boter erdoor wrijven tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Suiker en Madeira erdoor mixen tot een stijf deeg ontstaat. Het deeg in aluminium- of keukenfolie wikkelen en 30 minuten in de koelkast leggen.
    2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gasoven stand 3).
    3. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg lichtjes kneden tot het glad is. Uitrollen tot een dikte van ong. 3 mm en over het gehele oppervlak met een vork prikken. Het deeg in 36 vingers van 2x6 cm snijden en over bakplaten verdelen. In een kommetje het ei licht opkloppen. De lange vingers met ei besmeren en bestrooien met suiker.
    4. Ong. 15 minuten bakken tot de lange vingers licht goudkleurig zijn. Op roosters laten afkoelen en in een luchtdichte trommel bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren