Karnemelkcake met noten

    Karnemelkcake met noten

    14keer bewaard
    55min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Basterdsuiker en karnemelk geven een heerlijke smaak aan deze razendsnelle, doodeenvoudige cake. De noten maken de cake lekker knapperig.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 ei
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • 250 gr witte bloem
    • 3/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 ml karnemelk
    • 60 gr gehakte noten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een mengkom het ei opkloppen. Basterdsuiker en boter geleidelijk toevoegen. Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout mengen en afwisselend met karnemelk aan het eimengsel toevoegen. Laat het beslag net vochtig worden en roer dan de noten erdoor.
    2. Het beslag in een bakvorm van 23x13 cm gieten. Gedurende 45-55 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. 10 minuten laten afkoelen, uit de bakvorm verwijderen en op een rooster leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren