Marokkaanse bonensoep

    Marokkaanse bonensoep

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Deze pittige en hartige soep is stevig, heerlijk en voedzaam, vooral in de winter! Ideaal als als veganistische maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el olijfolie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 tl versgeraspte gember
    • 1,5 liter water
    • 200 gr rode linzen
    • 1 blik (400 gr) uitgelekte kikkererwten
    • 400 gr kidneybonen
    • 1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
    • 3 wortels, in stukjes gesneden
    • 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
    • 1 tl garam masala
    • 1 1/2 tl gemalen kardemom
    • 1/2 tl gemalen cayennepeper
    • 1/2 tl gemalen komijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Doe de olijfolie in een grote pan en hierin de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten aanbakken.
    2. Voeg water, kidneybonen, kikkererwten, tomaten, wortels, bleekselderij, garam masala, kardemom, cayennepeper en komijn toe. Breng het aan de kook en laat het een paar minuten koken, zet daarna het vuur lager en laat het 1 tot 1,5 uur zachtjes koken, totdat de bonen zacht zijn.
    3. Pureer de helft van de soep met een staafmixer of keukenmachine en giet dit terug bij de rest van de soep. Roer goed en serveer direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren