Zomerse Italiaanse broodsalade

    (193)

    Alles in deze salade is vers, behalve het brood. Gebruik voor deze salade een ciabatta (of ander soort ambachtelijk brood) dat al een paar dagen oud is. Als het brood te vers is, toast het dan even zodat het droog en knapperig wordt.


    183 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 2 tomaten, in stukjes gesneden
    • 1 komkommer, in stukjes gesneden
    • 1 kleine rode ui, in stukjes gesneden
    • 1 geperst teentje knoflook
    • een handjevol gehakte verse basilicum
    • een handjevol gehakte verse tijm
    • zout naar smaak
    • 1 ciabatta (of ander soort ambachtelijk brood)
    • 4 el extra vierge olijfolie
    • 2 el balsamico (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Wrijf een houten saladeschaal in met een teentje knoflook.
    2. Doe de tomaten, komkommer, rode ui, knoflook en kruiden in de saladeschaal. Voeg zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kom minimaal 5-10 minuten op kamertemperatuur staan zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
    3. Breek of snij kleine stukjes van het brood. Voeg toe aan de salade en meng goed door elkaar. Voeg een klein beetje olijfolie en azijn toe, roer nogmaals alles goed door elkaar en serveer direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (193)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties