Mijn favoriete notencake

    Mijn favoriete notencake

    11keer bewaard
    1uur15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    De laag roomkaas maakt deze notencake heel bijzonder.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 135 gr suiker
    • 3 eieren
    • 125 ml plantaardige olie
    • 125 ml melk
    • 1 tl fijngeraspte citroenschil
    • 280 gr witte bloem
    • 65 gr suiker
    • 75 gr bruine basterdsuiker
    • 1 tl baksoda
    • 1 tl zout
    • 125 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm invetten.
    2. Kaas, 5 eetlepels kristalsuiker en 1 ei goed vermengen. Apart zetten.
    3. De 2 resterende eieren in een mengkom schuimig opkloppen. Olie, melk en citroenrasp erdoor mengen.
    4. In een andere kom bloem, resterende kristalsuiker, basterdsuiker, baksoda, zout en walnoten goed vermengen. Alles in 1 keer aan het vloeibare mengsel toevoegen en tot een net vochtig beslag roeren. 1/2 van het beslag in de ingevette bakvorm scheppen. De kaasmix erover scheppen. Daarover het resterende beslag verdelen (kleine lepels hier en daar).
    5. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. 15 minuten laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te verwijderen en voorzichtig op een rooster te leggen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren