Muffins met roomkaas en stukjes chocola

    Muffins met roomkaas en stukjes chocola

    26keer bewaard
    30min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Er is maar een woord voor deze muffins: OVERHEERLIJK!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr zachte roomkaas
    • 55 gr zachte boter
    • 1 ei op kamertemperatuur
    • 125 ml (koffie)room
    • 1/2 tl vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 3 tl bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 50 gr chocola, in kleine stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gassand 6. Een bakvorm voor 12 muffins lichtjes invetten of vullen met papieren vormpjes.
    2. Klop de roomkaas en boter door elkaar tot een luchtig mengsel. Roer het ei, de room en de vanille-extract erdoor. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een ander kommetje en meng dit door elkaar. Bloemmengsel en kaasmengsel goed vermengen, schep de stukjes chocola erdoor en schep het mengsel in de bakvorm (ongeveer voor 2/3 vullen).
    3. Bak zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven, totdat de bovenkant mooi lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    - 09 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren