Murgh makhani (Indiase boterkip)

  • 3beoordelingen
  • 82keer bewaard
  • 1uur10min

Deze weelderige kipcurry uit Punjabi is heerlijk rijk aan boter en het lekkerst met verse koriander, naanbrood en basmatirijst.

ZenZojourner

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 1 dessertlepel gedroogde gemalen chilipepers
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1 1/2 theelepel garam masala
  • 1 1/2 tl zout
  • 1 1/2 theelepel gember, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 romatomaten, zaad verwijderd en in blokjes
  • 125 gr yoghurt
  • 500 gr kipfilet, in blokjes
  • 125 gr boter
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 2 uien, dungesneden
  • 4 el room (probeer room met een zo'n hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
  • een flinke hand verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Chilipepers, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels, garam masala, zout, gember, knoflook, tomaat en yoghurt in een grote kom vermengen. De stukjes kip erdoor roeren en 30-60 minuten in de koelkast laten intrekken.
  2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin paprika en ui 5-7 minuten af en toe roerend bakken tot de ui doorzichtig begint te worden. Kip met marinade aan de koekenpan toevoegen en al roerend 5-10 minuten laten koken tot de kip stevig is en wit van binnen.
  3. Het vuur matig hoog zetten en room en koriander erdoor roeren. Al roerend verhitten tot de curry zacht begint te koken. Direct serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

Gina
van
2

Echt heerlijk dit indiase recept. Het smaakt authentiek en ik ga dit zeker vaker maken. - 08 mrt 2010

ceetje
van
1

Lekker gerecht, volgende keer ga ik wel iets meer kruiden gebruiken . De ingrediënten voor de marinade heb ik in de vijzel geplet. - 16 okt 2013

morgan
van
0

Een heerlijk recept, wel pittig dus daar moet je van houden. - 22 feb 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties