Calabacitas

    (83)

    Een veelzijdig gerecht dat als lichte lunch, bijgerecht voor een Mexicaanse maaltijd of met kaas en tortilla's geserveerd kan worden.


    83 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 courgettes, in stukjes
    • 1 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
    • 175 gr diepvries zoete maïs
    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en al roerend doorzichtig bakken. Courgette en chilipepers toevoegen en sauteren tot ze gaar zijn. Maïs en bonen erdoor roeren en warm laten worden. Op smaak brengen met zout.

    Tip:

    Als je geen zwarte bonen in blik kan vinden, gebruik dan kidneybonen, gedroogd of in blik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (83)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren