Nette's tiramisu

    Nette's tiramisu

    15keer bewaard
    1uur20min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige tiramisurecept, waarbij je helemaal niks hoeft te bakken, heb ik van mijn moeder uit Duitsland gekregen.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 125 ml filterkoffie, op kamertemperatuur
    • 60 ml Amaretto
    • 200 gr zachte roomkaas
    • 175 ml slagroom
    • 2 el vanille-extract
    • 20 lange vingers
    • 1 el cacao van goede kwaliteit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Roer in een middelgrote kom de koffie en Amaretto door elkaar. Verdeel de roomkaas in twee gelijke delen en roer een deel door het koffiemengsel. Zet weg.
    2. Doe de slagroom en vanille-extract in een middelgrote kom en klop dit stijf (als je de kom omkeert blijft de slagroom in de kom zitten). Schep de andere helft van de roomkaas hier doorheen.
    3. Bedek een schaal (28x18 cm) met bakpapier en verdeel 10 lange vingers over de bodem. Schep de helft van het koffiemengsel over de lange vingers. Verdeel hier vervolgens de helft van het slagroommengsel over en herhaal deze stappen nogmaals. Strooi er als laatste wat cacao overheen en zet minimaal 1 uur in de koelkast voordat je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren