Olijventapenade met vijgen

    Olijventapenade met vijgen

    3keer bewaard
    4uur25min


    229 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, geraffineerd voorgerecht. Ik voeg vaak wat fijngesneden groene olijven toe en wat meer balsamico. In plaats van roomkaas kunt u ook verse, korstloze geitenkaas gebruiken. Serveren met sneetjes geroosterde baguette of toastjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr gedroogde vijgen, fijngesneden
    • 125 ml water
    • 1 el olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico
    • een flinke mespunt verse rozemarijn, fijngesneden
    • een flinke mespunt verse tijm, fijngesneden
    • 1/4 tl cayennepeper
    • 150 gr pitloze Kalamata olijven, fijngesneden
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 5 eetlepels geroosterde walnoot, gehakt
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Vijgen en water in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook brengen en koken tot de vijgen zacht zijn en het vocht is verdampt. Van het vuur halen en olijfolie, balsamico, rozemarijn, tijm en cayennepeper erdoor roeren. Olijven en knoflook toevoegen en goed vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. Afdekken en 4 uur of een nacht in de koelkast zetten zodat de smaken vermengen.
    2. Roomkaas uit het pakjes scheppen en op een presenteerschaal leggen. De tapenade over de kaas scheppen en bestrooien met geroosterde walnoot.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren