Ovenschotel met kip en chorizo

    Ovenschotel met kip en chorizo

    49keer bewaard
    1uur10min


    96 personen hebben dit gemaakt

    Kip, worst en penne gebakken in een romige tomatensoep; dit is geen dieetmaaltijd! Ik bak het vlees, pasta en saus op hetzelfde moment, maar u kunt het afzonderlijk doen en de ingrediënten tot gebruik in de koelkast bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr penne
    • 1 el olijfolie
    • 4 kipfilets, in blokjes
    • 1 rode peper, fijngesneden
    • 1 verse chorizo, in stukjes
    • 1/2 fles (600 gr) passata
    • 250 ml (koffie)room
    • 1/2 theelepel gedroogde rode chilipepers (eventueel)
    • 50 gr geraspte cheddar
    • 50 gr geraspte mozzarella
    • 25 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    2. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten en apart zetten.
    3. In een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de kip in ong. 5 minuten lichtbruin aanbraden. Rode paprika en chorizo toevoegen en 5 minuten bakken tot de chorizo heet is en de kip van binnen niet meer roze. Van het vuur halen.
    4. Passata, room en chilischilfers in een kleine sauspan vermengen en op een matig hoge vlam aan het sudderen brengen. Het vuur matig laag zetten en de saus 5 minuten al sudderend laten indikken. Uitgelekte pasta en saus aan de koekenpan met kip toevoegen en goed roeren. Het mengsel in een ovenvaste schaal scheppen, cheddar, mozzarella en Parmezaanse kaas erover strooien en 30 minuten bakken tot de bovenlaag goudbruin is en bubbelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren