Een eenvoudige ovenschotel uit Lancashire bestaande uit laagjes aardappel, aangebakken uien en lamsbout, verse tijm, bouillon en kruiden.
H
Heather
47 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 4
1 el plantaardige olie
325 gr gehakte uien
675 gr lamsbout in blokjes gesneden
1 kg aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
zout en peper naar smaak
2 el gehakte verse tijm
30 gr boter
475 ml kippen- of lamsbouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 20min › Bereiding: 2uur › Extra tijd: 2uur20min in de koelkast › Klaar in:4uur40min
Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui aan totdat deze zacht en lichtbruin geworden is. Haal de ui uit de pan en zet weg. Voeg de stukjes lam toe en bak deze (in gedeeltes indien nodig) aan totdat ze aan alle kanten gebruind zijn, 12-15 minuten. Giet het kookvet af en bewaar dit.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (Gasovenstand 5).
Verdeel de helft van de aardappels over de bodem van een ovenschotel (22x33 cm) en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de lam en ui over de aardappels, strooi er wat tijm overheen naar smaak. Dek af met de rest van de aardappels, breng op smaak met zout en peper en een klontje boter. Giet tenslotte de bouillon er overheen.