Ovenschotel met aardappel en lamsvlees

    Ovenschotel met aardappel en lamsvlees

    16keer bewaard
    4uur40min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige ovenschotel uit Lancashire bestaande uit laagjes aardappel, aangebakken uien en lamsbout, verse tijm, bouillon en kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el plantaardige olie
    • 325 gr gehakte uien
    • 675 gr lamsbout in blokjes gesneden
    • 1 kg aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 el gehakte verse tijm
    • 30 gr boter
    • 475 ml kippen- of lamsbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 2uur20min in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui aan totdat deze zacht en lichtbruin geworden is. Haal de ui uit de pan en zet weg. Voeg de stukjes lam toe en bak deze (in gedeeltes indien nodig) aan totdat ze aan alle kanten gebruind zijn, 12-15 minuten. Giet het kookvet af en bewaar dit.
    2. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (Gasovenstand 5).
    3. Verdeel de helft van de aardappels over de bodem van een ovenschotel (22x33 cm) en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de lam en ui over de aardappels, strooi er wat tijm overheen naar smaak. Dek af met de rest van de aardappels, breng op smaak met zout en peper en een klontje boter. Giet tenslotte de bouillon er overheen.
    4. Bak 1,5 - 2 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren