Pittige 7 laagjes salade

    Pittige 7 laagjes salade

    27keer bewaard
    1uur33min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade met 7 laagjes is geïnspireerd op mooi opgemaakte salades in de betere supermarkt (pastaschelpjes en dunne wortelreepjes) en op salades van mijn oma (kerriepoeder en basterdsuiker). Een zeer verfrissende, smaakvolle salade waar ik dol op ben en waar vrienden bij een barbecue om vragen!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr kleine schelpjespasta
    • 4 wortels, geschild en in zeer dunne reepjes
    • 1/2 krop sla, afgespoeld, gedroogd en fijngesneden
    • 1 middelgrote komkommer, geschild, zaad verwijderd en in stukjes
    • 125 gr diepvrieserwten
    • 75 gr (diepvries)maïs
    • 475 ml mayonaise
    • 2 el bruine suiker
    • 1 el kerrie poeder
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 125 gr geraspte cheddar

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur33min 

    1. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken, afgieten en onder koud water afspoelen tot de pasta koud is.
    2. De wortel in een gelijkmatige laag over de bodem van een glazen schaal verdelen (het liefst een schaal die van boven en onder min of meer even breed is). De sla over de wortel verdelen. Komkommer, erwten en maïs vermengen en in een laag over de sla verdelen. Als de pasta is afgekoeld en uitgelekt over de groenten verdelen.
    3. In een kommetje mayonaise, basterdsuiker, kerriepoeder en knoflook vermengen. Bedek hiermee voorzichtig de pasta en strooi er als laatste een laagje cheddar over. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren