Canja

    (49)
    1 uur 50 minuten

    Deze weldadige Braziliaanse kippensoep wordt bereid op basis van rijst, wortel, tomaat en spekjes.


    59 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 1/2 kg kipfilet
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 pakjes (500 gr) kipbouillon
    • 100 gr ongekookte spek of bacon in stukjes
    • 4 eetlepels langkorrelige witte rijst
    • 1 tomaat, geschild, ontzaad en in stukjes
    • 1-2 wortels, in stukjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. In een grote sauspan kip, ui en bouillon aan de kook brengen en afdekken. Ong. 45 minuten op een laag vuur koken tot de kip gaar is. De kip op een bord leggen en apart zetten.
    2. De bouillon door een vergiet zeven. Zoveel mogelijk vet van de bouillon scheppen.
    3. De sauspan uitspoelen en daarin op een middelhoog vuur het spek bakken. Overbodig vet afgieten.
    4. De bouillon aan het spek toevoegen. Rijst, tomaat en wortel toevoegen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper en aan de kook brengen. In ong. 25 minuten de rijst gaar koken.
    5. Wacht tot de kip een beetje is afgekoeld en snijdt deze in reepjes. Aan de soep toevoegen en het vlees laten opwarmen. Peterselie erover strooien en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (49)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties