Pompoenkoekjes met cranberry

    Pompoenkoekjes met cranberry

    9keer bewaard
    32min


    381 personen hebben dit gemaakt

    Zachte, cakeachtige koekjes met een verrukkelijke herfstsmaak van cranberry en pompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 basterdsuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 ei
    • 250 gr pompoenpuree uit blik
    • 300 gr witte bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl baksoda
    • 1/2 tl zout
    • 100 gr verse cranberry's, gehalveerd
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 eetlepel sinaasappelrasp
    • 75 gr walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Bakplaten invetten of met bakpapier beleggen.
    2. In een grote mengkom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Vanille, ei en pompoen erdoor kloppen. Bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel in een kom zeven en goed vermengen. De gehalveerde cranberry's, sinaasappelrasp en walnoten er doorheen roeren. In theelepelgrote koekjes over de ingevette bakplaten verdelen.
    3. 10-12 minuten bakken.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren