Pompoencakes

    Pompoencakes

    4keer bewaard
    2uur


    360 personen hebben dit gemaakt

    Twee verrukkelijk gekruide pompoencakes. Gebruik 200 gr minder suiker voor een minder zoete variant.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 pompoencakes

    • 440 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel pimentpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagels
    • 600 gr suiker
    • 250 ml plantaardige olie
    • 4 eieren
    • 500 gr pompoenpuree uit blik (of vers)
    • 150 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 2 bakblikken in.
    2. Meng de bloem, baksoda, zout, bakpoeder, nootmuskaat, piment, kaneel en kruidnagels in een kom, en zet opzij.
    3. Meng de suiker, olie en eieren in een grote kom. Roer de pompoenpuree erdoor. Meng geleidelijk het bloemmengsel door de pompoenpuree. Voeg tijdens dit mengen ook geleidelijk het water toe. Giet het beslag vervolgens in de ingevette bakblikken.
    4. Bak 90 minuten in de voorverwarmde oven. De cakes zijn gaar als een spies schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen alvorens ze te serveren.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren