Praline pompoentaart

    Praline pompoentaart

    7keer bewaard
    1uur25min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een oud familierecept. De kruidige vulling en praline basis zijn een mooie afsluiting van ieder diner. Als je wilt kun je ongezoete geconsenseerde melk vervangen door room.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 recept voor een (23cm) taartdeeg
    • 30 gr gemalen pecannoten
    • 75 gr bruine suiker
    • 30 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 250 gr pompoenpuree
    • 150 gr bruine suiker
    • 1 el bloem
    • 1/4 tl gemalen kruidnagel
    • 1/4 tl gemalen foelie
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1/2 tl zout
    • 1/2 tl gemalen gember
    • 250 ml (koffie)room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C / Gasovenstand 8. Meng in een kleine kom de pecannoten, 75 g bruine suiker en boter. Druk dit stevig in de bereide (ongebakken) taartbodem. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bodem uit de oven en zet de temperatuur lager naar 170 graden C / gasovenstand 3.
    2. Meng in een grote kom de eieren, pompoen, resterende bruine suiker, meel, kruidnagel, foelie, kaneel, zout en gember. Meng de room erdoor totdat het mengsel glad en romig is. Schenk dit in de gedeeltelijk gebakken taartbodem.
    3. Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de vulling stevig geworden is.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren