Portugese Licoro

    Portugese Licoro

    1keer bewaard
    10dagen15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Het recept voor deze eigengemaakte likeur is afkomstig van de Azoren en is een favoriet drankje in ons gezin zo rond de Kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 1 liter whisky
    • 1/2 citroen
    • 900 gr basterdsuiker
    • 1 liter melk
    • 6 stukjes (25 gr) chocola (ongezoet)
    • 2 vanillestokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 10dagen rusten  ›  Klaar in:10dagen15min 

    1. Whisky, citroen, suiker, melk, chocola en vanillestokjes in een plastic kom doen. Sluit af met een deksel en laat het gedurende 10 dagen op kamertemperatuur staat. Roer 1x per dag door.
    2. Haal na 10 dagen de citroen, chocola en vanillestokjes eruit. Doe een koffiefilter in een grote trechter en giet de vloeistof hierdoor in een grote fles. Vervang indien nodig het filter. Er moet een heldergele vloeistof overblijven. Deze likeur kan in een gesloten fles bij kamertemperatuur bewaard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren