Roemeense appelcake

    Roemeense appelcake

    60keer bewaard
    1uur15min


    230 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige maar tegelijkertijd heerlijke cake! Heerlijk licht en fris, en hij wordt vast en zeker dé favoriet van je gezin. De meeste tijd zit in het schillen en snijden van de appels. Een mix van verschillende appels werkt het beste, maar ik gebruik meestal Golden Delicious appels.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 5 appels, klokhuis verwijderd en geschild
    • 3 eieren
    • 300 gr suiker
    • 175 ml plantaardige olie
    • 1 tl baksoda
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 el vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 90 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een bakblik (22x33cm) of bakvorm licht in en bestuif met wat bloem. Snij de appels in partjes van 2,5 centimeter. Zet weg.
    2. In een grote kom eieren en suiker goed vermengen. Roer baksoda, olie, kaneel en vanille-extract erdoor. Roer de bloem erdoor en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Schep de appels en walnoten erdoor.
    3. Giet het mengsel in het bakblik en bak 55 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er schoon weer uitkomt. Laat de cake enigszins afkoelen. Je kunt de cake warm of op kamertemperatuur serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    4

    Wij hadden de cake binnen no-time op! Superlekker - 26 mrt 2012

    0

    Deze taart ging in één keer op! Iedereen wilde wel een tweede stukje. Heel lekker en supersimpel om te maken. Dit wordt een blijvertje! Ik heb goudrenetten gebruikt en wat meer kaneel gebruikt dan in het recept omschreven. En een snufje zout, dat heb ik er ook bij gedaan. - 01 jan 2016

    Christientje
    0

    Erg lekker, alleen bij mij werd hij van binnen niet zo goed gaar. Ga het een volgende keer met een andere bakvorm proberen - 22 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren