Romige aardperensoep

    Romige aardperensoep

    2keer bewaard
    50min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is lekker vol en romig. Perfect voor in de winter, wanneer aardperen (ook wel topinambur of Jeruzalem artisjok genoemd) in het seizoen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 2 uien, gesnipperd
    • 500 gr aardperen, geschild en in vierkantjes gesneden
    • 2 aardappels, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    • 1 el cognac
    • 1 el bloem
    • 750 ml kippenbouillon
    • 175 ml (slag)room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40-45%)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • flinke hand gehakte verse peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de poter in een grote pan op middelmatig vuur. Als de boter schuimt ui, aardpeer en aardappel toevoegen en 10 minuten op een laag vuurtje met deksel op de pan koken. Deksel verwijderen en nogmaals 8 minuten zacht laten koken.
    2. Cognac en bloem erdoor roeren en 1 minuut koken. 3/4 deel van de bouillon geleidelijk toevoegen (constant blijven roeren) totdat de soep kookt en dik wordt. Laat 5 minuten zachtjes koken. Doe de soep in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en tot een gladde substantie pureren. Eventueel naar behoefte meer bouillon toevoegen.
    3. Doe de soep terug in de pan, roer de room erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm de soep totdat deze helemaal warm is, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Bestrooien met verse peterselie alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren