Runder stifado

    Runder stifado

    10keer bewaard
    2uur15min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke Griekse ovenschotel met rundvlees en ui; een perfecte winterschotel. Serveren met lekker veel krokant brood om de aromatische saus op te deppen. De schotel is ook heerlijk op basis van konijn, dus probeer dat ook eens.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 el boter
    • 1 eetlepel olijfolie, apart te verwerken
    • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 100 ml rode wijn
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 reep verse sinaasappelschil
    • 400 gr passata
    • 100 ml water
    • 1 el olijfolie
    • 500 gr zilveruitjes, geschild

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. 1/2 boter en 1/2 van de eerste eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur verhitten. 1/2 van het rundvlees gelijkmatig aanbraden en in een grote sauspan scheppen. Procedure herhalen met resterende boter, olijfolie en rundvlees. In dezelfde koekenpan (met het vet) op middelhoog vuur ui en knoflook bakken tot de ui zacht en doorzichtig is (ong. 5 minuten). Rode wijn erbij schenken, aan het sudderen brengen en ui en knoflook bij het vlees scheppen.
    2. Het vlees kruiden met kaneel, nootmuskaat en sinaasappelschil. Passata en water erbij schenken, de pan afdekken en op een matig hoog vuur aan het sudderen brengen. Het vuur vervolgens matig laag zetten en 1 uur laten sudderen.
    3. Intussen in de koekenpan op middelhoog vuur de resterende eetlepel olijfolie verhitten. De zilveruitjes erdoor roeren en onder frequent roeren bakken tot ze flink bruin zijn (ong. 20 minuten). Als het rundvlees een uur heeft gesudderd de zilveruitjes toevoegen, de pan weer sluiten en nogmaals 25 minuten laten sudderen.
    4. Deksel verwijderen en onafgedekt laten sudderen tot de stoofschotel is geslonken en een beetje ingedikt is (ong. 10 minuten). Sinaasappelschil verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren