Rundercurry met spinazie

    Rundercurry met spinazie

    68keer bewaard
    1uur15min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleurrijke rundercurry met tomaat en kokosmelk ruikt heerlijk en kan met rijst of naanbrood gegeten worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 tl ghee (geklaarde boter)
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 grote ui, in dunne schijfjes
    • 2 rode chilipepers, in dunne plakjes
    • 2 hele kruidnagels, gekneusd
    • 1 tl garam masala
    • 1 tl gemalen korianderpoeder
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 1/2 tl gemalen komijn
    • 675 gr runderfilet, in blokjes
    • 1 tl zout
    • 1/2 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 175 ml kokosmelk
    • 275 gr spinazie
    • 1 tl citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de ghee verhitten en daarin knoflook en ui in ong. 5 minuten zacht bakken. Chilipeper toevoegen en nogmaals 3 minuten bakken. Kruidnagel, garam masala, koriander, chilipoeder, kurkuma en komijn erdoor roeren en 2-3 minuten bakken tot de geuren vrijkomen.
    2. Rundvlees en zout erdoor roeren en 3 minuten bakken. Tomaat, kokosmelk en spinazie toevoegen, aan het sudderen brengen, de pan afdekken en 20 minuten onder af en toe roeren laten sudderen.
    3. Deksel verwijderen, citroensap erdoor roeren en 10 minuten onder frequent roeren laten koken tot de saus is ingedikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    1

    Ik vind het een lekker kruidige (niet pittige) curry. Ook mijn familie smult ervan. Ik maak het recept altijd driedubbel en de rest vries ik in. - 15 aug 2014

    van
    1

    Dit is een goed recept, erg lekker. Het was niet té pittig, precies goed zo. Een lekker Indiaas gerecht. - 13 apr 2010

    0

    heerlijk gegeten zeker vaker - 08 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren