Runderstoofpot met Guinness

    Runderstoofpot met Guinness

    53keer bewaard
    3uur30min


    331 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijk verwarmende stoofpot is zalig. Serveer hem met aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg runderstoofvlees
    • 3 el plantaardige olie
    • 2 el bloem
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje cayennepeper
    • 2 grote uien, gehakt
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 2 el tomatenpuree
    • 375ml Guinness
    • 3 wortels, gehakt
    • 1 takje verse tijm
    • 1 el gehakte verse peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Meng het vlees met 1 el plantaardige olie. Roer in een aparte kom de bloem, zout, peper en cayennepeper door elkaar. Schep het vlees hierdoor hen zodat alle kanten van het vlees ermee bedekt zijn.
    2. Verwarm de resterende olie op in een diepe koekenpan of hapjespan op middelmatig vuur. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten bruin aan. Voeg de ui en knoflook toe. Roer de tomatenpuree door een klein beetje water heen zodat het wat verdunt. Giet het in de pan en meng goed door elkaar. Zet het vuur iets lager, dek af met een deksel en kook 5 minuten.
    3. Giet 1/3 van het bier in de pan. Schraap met een houten lepel de aanbaksels van de bodem van de pan zodra het het vocht begint te koken. Dit voegt veel smaak toe aan de bouillon. Giet de rest van het bier erbij en voeg de wortels en tijm toe. Dek af met een deksel, zet het vuur laag en laat 2 tot 3 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat zout en peper toe voordat je het serveert. Garneer met wat gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    TomasW
    van
    2

    Dit is comfort food, echt een aanrader voor "wat de boer niet kent" eters, je bent zo om! Tip, je kan ipv puree of rijst ook vlaamse frieten serveren. ( Zo doen ze het in Belgie! ) - 11 okt 2014

    guus
    van
    2

    het vlees was heerlijk mals en iedereen vond het heerlijk. Dit ga ik vaker maken! - 18 mrt 2010

    0

    verrukkelijk!!! - 24 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren