Salade met gegrilde kip en fruit

    Salade met gegrilde kip en fruit

    15keer bewaard
    35min


    252 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade ziet er prachtig uit, heeft een heerlijke smaak en is bereid op basis van seizoensfruit (aardbeien, bosbessen, frambozen en bramen in de zomer, en stukjes sinaasappel in de winter). In welke tijd van het jaar je de salade ook bereid, hij zal gegarandeerd succes oogsten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr kipfilet
    • 50 gr pecannoten
    • 150 gr aardbeien, in stukjes gesneden (of gebruik een ander fruit dat op dat moment in het seizoen is)
    • Dressing
    • 5 el rode wijnazijn
    • 4 el basterdsuiker
    • 225 ml olijfolie
    • 1/2 ui, in stukjes gesneden
    • 1 tl gemalen mosterdzaad
    • 1 tl zout
    • 1/4 tl gemalen witte peper
    • 2 kroppen romaine sla (bindsla) - gewassen, drooggedept en in stukjes gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de gasbarbecue voor op de hoogste stand.
    2. Vet het rooster lichtjes in en grill de kip in 8 minuten aan iedere kant gaar of tot het vleesvocht helder is. Van de barbecue halen, laten afkoelen en in stukjes snijden.
    3. Bak onderstussen de pecans in een droge koekenpan op middelmatig vuur aan totdat ze gaan geuren (blijf constant roeren, ongeveer 8 minuten). Haal ze van het vuur en zet ze apart.
    4. Rodewijnazijn, suiker, olie, ui, mosterdzaad, zout en peper in een keukenmachine schenken en roeren tot er een gladde massa ontstaat.
    5. Verdeel de blaadjes sla over een bord. Verdeel hierover kipreepjes, aardbeien en pecans en sprenkel de dressing er vlak voor serveren over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren