Inloggen Aanmelden

samosas

Deze hartige pasteitjes zijn een traditionele Indiase favoriet. Lamsvlees en kruiden worden samen aangebakken en vormen de vulling van deze eenvoudig te bereiden pasteitjes. Het water loopt je in de mond! Het recept lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Eet smakelijk!

Kimber

Ingrediënten
Porties: 30 

  • 250 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 30 gr boter
  • 4 el water
  • 1 liter olie om in te frituren
  • 30 gr boter
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 groene chilipepepers, in stukjes gesneden
  • 1 el verse gember, in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 350 gr lamsgehakt
  • 1 tl zout
  • 2 tl garam masala (kruidenmix)
  • 1,5 el vers citroensap

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. Meng in een middelgrote kom de bloem, zout en boter net zolang door elkaar tot het mengsel eruit ziet als fijne broodkruimels. Giet er water bij zodat een glad deeg ontstaat (je mag eventueel iets meer water gebruiken als dit nodig is maar gebruik niet meer dan 60 ml). Vorm een bal van het deeg en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad. Kneed zo'n 10 minuten, net zolang tot het deeg glad en elastisch is. Leg het terug in de kom, dek af en zet weg.
  2. Doe de olie in een grote, diepe pan en warm het op tot 190 graden Celsius.
  3. Smelt de boter in een middelgrote koekenpan en voeg de ui, knoflook, groene chilipeper en gember toe. Bak 5 minuten aan totdat de uitjes lichtbruin zijn. Voeg de kurkuma, chilipoeder, lamsgehakt en zout toe en bak alles gedurende 10 minuten aan totdat het gehakt mooi bruin is. Roer de garam masala en citroensap erdoor, laat nog 5 minuten doorkoken en haal het dan van het vuur.
  4. Verdeel het deeg in 15 gelijke porties en rol van iedere portie een balletje. Druk plat en rol uit tot een cirkel met een doorsnede van 10 centimeter. Snij iedere cirkel doormidden. Maak de randjes een beetje vochtig en vorm kegeltje van de halve cirkels. Vul alle kegeltjes met een beetje van het lamsmengsel, maak de uiteinden van de bovenkant een beetje vochtig en druk ze stevig op elkaar zodat de vulling er niet uit kan.
  5. Leg de kegeltjes een voor een voorzichtig in de hete olie en frituur ze zo'n 2-3 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer ze warm.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Gehakt
Gehakt (304)
Azië
Azië (522)