Sangria van de barman

    Sangria van de barman

    21keer bewaard
    40min


    347 personen hebben dit gemaakt

    Ik had een goed recept voor sangria gevonden en toen ik in de rij stond bij de slijterij kwam ik aan de praat met een man die al 20 jaar achter de bar stond. Hij zei dat mijn recept wat aanpassingen nodig had wilde ik hem net zo maken als de professionals en zie hier het eindresultaat. Veel dank ook aan de andere thuiskoks voor het plaatsen van hun heerlijke versies sangria.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 sinaasappel
    • 1 citroen
    • 1 limoen
    • 1 middelgrote appel - geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden
    • 150 gr kersen zonder pit
    • 150 gr verse stukjes ananas
    • 175 ml brandy
    • 1 fles (0,75 liter) droge rode wijn
    • 1 blikje koolzuurhoudende limonade naar smaak
    • 250 ml sinaasappelsap naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de sinaasappel, citroen en limoen in dunne ronde plakken. Doe de plakken, samen met de appels, kersen en ananas in een grote kan. Giet de brandy erbij en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Zet de fles rode wijn, limonade en sinaasappelsap op hetzelfde moment ook in de koelkast.
    2. Druk het fruit voorzichtig plat met een lepel en giet de rode wijn, limonade en sinaasappelsap erbij. Naar eigen smaak kun je eventueel nog wat extra brandy, limonade of sinaasappelsap toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    13

    Prima recept voor Sangria, we hebben er allemaal erg van genoten Bedankt voor het recept! - 29 jul 2010

    jensgernalsteen
    0

    - Gewaardeerd op - 03 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren