Simnel cake (fruitcake)

    Simnel cake (fruitcake)

    1keer bewaard
    3uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele fruitcake gedecoreerd met balletjes van marsepein die de 11 apostelen (Judas werd niet meegeteld) voorstellen. Bak de cake in een diepe ronde taartvorm (springvorm).

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr zachte boter
    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 225 gr sultanas (of rozijntjes)
    • 150g krenten
    • 100 gr gekonfijte kersen - gewassen, gedroogd en in vieren gesneden
    • 4 el gekonfijte schil van gemengde vruchten, fijngesneden
    • 2 el geraspte citroenschil
    • 2 el mixed spice (een Britse mix van zoete kruiden, ook wel pudding spice genoemd, dat meestal bestaat uit kaneel, nootmuskaat en piment).
    • 500 amandelspijs
    • 2 el abrikozenjam
    • 1 geklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C/gasstand 2. Vet een springvorm (20 cm doorsnee) in en bestrooi deze licht met bloem. Bedek de bodem en de zijkant met bakpapier.
    2. Roer de boter en bruine suiker in een grote kom door elkaar tot het licht en luchtig is. Klop de eieren er een voor een door. Roer de bloem erdoor en vervolgens de sultanas (rozijntjes), krenten, gekonfijte kersen, de gekonfijte schil van gemengd fruit, citroenschil en de mixed spice. Schenk de helft van het beslag in de springvorm.
    3. Verdeel de amandelspijs in 3 gelijke porties. Rol 1/3 van de amandelspijs uit tot een cirkel met een doorsnede van 20 cm. Leg dit op het beslag in de springvorm en schenk hier vervolgens de rest van het beslag over.
    4. Bak 2,5 uur in de voorverwarmde oven, totdat de cake overal even bruin en stevig is. Als de cake te snel bruin wordt, dek hem dan af met wat aluminiumfolie nadat hij 1 uur in de oven heeft gestaan. Laat de cake eerst 10 minuten in de springvorm afkoelen en haal hem dan uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster. Verwarm de grill van de oven voor.
    5. Als de cake afgekoeld is, smeer dan de bovenkant in met wat opgewarmde abrikozenjam. Rol 1/3 deel van de amandelspijs uit tot een cirkel met een doorsnede van 10 cm en leg dit boven op de cake. Verdeel het resterende deel van de amandelspijs in 11 gelijke stukjes en rol van ieder stukje een balletje. Bestrijk de plak amandelspijs op de bovenkant van de cake met wat opgeklopt ei, verdeel de 11 balletjes over de buitenste rand van de bovenkant van de cake en bestrijk ze licht met wat opgeklopt ei.
    6. Zet de cake 8-10 minuten onder de grill in de oven totdat de amandelspijs lichtbruin kleurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren