Steak&Kidney pie met bacon en champignons

    Steak&Kidney pie met bacon en champignons

    5keer bewaard
    3uur50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke steak&kidney pie met bacon, champignons en rode wijn. Een uitstekend wintergerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr rundernieren
    • 1 el plantaardige olie
    • 4 el bloem
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 500 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 4 plakken bacon, grof gesneden
    • 1 fijngehakte ui
    • 175 gr champignons, in plakjes
    • 100 mk runderbouillon
    • 100 ml rode wijn
    • 4 grote aardappels, geschild en in blokjes
    • 30 gr boter
    • 100 ml melk
    • 1 pak (500 gr) bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, met 1 dessertlepel water opgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. De niertjes halveren en vel en buisjes verwijderen. Goed afspoelen onder koud stromend water, droogdeppen en in stukjes snijden.
    2. In een grote pan met dikke bodem de plantaardige olie op matig hoog vuur verhitten. Bloem in een kom doen en naar smaak zout en peper toevoegen. De niertjes en runderstoofvlees door de bloem scheppen en overmatige bloem afschudden. Het vlees in de hete olie dichtschroeien en goed bruin laten worden. Bacon toevoegen en krokant laten worden. Ui en champignons toevoegen en in ong. 2 minuten zacht laten worden.
    3. Runderbouillon, wijn en aangebraden vlees toevoegen, de pan aan de kook brengen en onder constant roeren het mengsel in 5-10 minuten laten indikken. Het vuur laag zetten en 1 1/2-2 uur laten sudderen tot het vlees mals is. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    4. De aardappels in een sauspan onder water zetten en op een hoge vlam aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en de aardappels in ong. 20 minuten gaar koken. Afgieten en met boter en melk pureren. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
    5. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    6. Een vel deeg over een taartvorm van 23 cm verdelen en de randjes passend maken. Afgekoelde vleesmengsel erover verdelen en vervolgens een laag puree erover scheppen. Het resterende vel deeg over de taart leggen, de randjes passend maken en er met een vork plooitjes in maken. De bovenkant insmeren met het ei-watermengsel.
    7. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren