Stuffing met salie en ui

    Stuffing met salie en ui

    1keer bewaard
    1uur50min


    123 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke recept kreeg ik van mijn oma. U kunt het gebruiken zoals aangegeven, of om een kalkoen te vullen. De aangegeven hoeveelheden zijn geschikt voor een grote kalkoen. Vergeet niet dat het brood 24 uur moet drogen alvorens het te verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 30 sneetjes witbrood, licht geroosterd
    • 30 gr boter
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • 2 stengels selderie, zeer fijngesneden
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • 450 ml kippenbouillon
    • 1 dessertlepel gedroogde salie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Het geroosterde brood ong. 24 uur laten staan, zodat het hard wordt.
    2. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Een ovenschaal van 23x33 cm licht invetten.
    3. Het brood met een roller verkruimelen en in een grote kom doen.
    4. In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur de boter smelten. Ui en selderie erdoor roeren en zachtjes bakken tot de groente gaar is. Van het vuur halen en afgieten.
    5. Eieren en kippenbouillon met het broodkruim vermengen. Er moet een vochtig, maar niet modderig mengsel ontstaan. Zo nodig extra water toevoegen om de gewenste consistentie te geven. Ui, selderie, salie, zout en peper erdoor mengen.
    6. Het mengsel over de ovenschaal verdelen en licht aandrukken. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bruin en krokant is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren